luni, 22 februarie 2010

Reteta falimentului(de la greci)

“Cum imi platesc taxele”

“Nu ar trebui sa platesc taxe, o sa platesc cat vreau eu, atunci cand ma prinzi”. Sunt sute de mii de greci care o duc foarte bine, si nu declara nimic de decenii. Pretind ca fac acest lucru datorita multitudinii de colectori de taxe: “Te voi taxa cat vreau eu, stiu ca esti vinovat de la inceput”. Astfel ca atunci cand un grec a avut posibilitatea sa evite taxarea a fost mandru sa o faca pentru ca…

         1. Stia ca va fi santajat oricum.
         2. Statul Grec nu a apreciat niciodata cinstea financiara a cuiva.
         3. Nivelul serviciilor sociale oferite de Stat a fost intodeauna redus, nejustificand costurile ridicate.

(Rezultatul: Grecii au evitat taxarea cat de mult au putut  si intreg sistemul de colectare a taxelor a fost construit pe baze gresite, ceea ce i-a suparat pe platitorii de taxe greci si mai mult).

Nu seamana oare ceea ce e  mai sus cu ceea ce face staul roman? Oare cum se intampla in Romania cand vine un meserias de la Garda Financiara? Cauta un nod in papura sa te amendeze... chiar daca se vede de la o posta ca esti  de buna credinta.

Iar angajatii de la Garda au masini ca Volvo, BMW, Mercedes, Audi.... Oare pe astia de ce nu ii controleaza nimeni la venituri?

2 comentarii:

  1. Daca imi dai voie sa te completez putin la punctul cum se intampla in Romania cand vine Garda Financiara. Nu iti cauta nod in papura ci negociezi direct, daca nu dai cat zic ei atunci iti zic vezi ca nu ai aia , sau vezi ca ti-ar trebuii si actu ala !

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate. Dar asta vara, niste titpi cu chioscuri din 23 August si din Tuzla, l-au batut pe unu de la Garda..... Pe aceste motive.

    RăspundețiȘtergere