joi, 24 martie 2011

Universitatea Craiova se prabuseste?

Un stadion ca un sfarsit de lume

Am ignorat sau nu am vrut sa cred ca istoria incepea cu mult mai devreme, ca era scrisa in portul oamenilor si in umbletul lor, n-am vrut sa stiu ca s-ar fi putut face sa fie si altceva inainte sa apara EA. Pentru mine, pentru toti copiii ce aveau zambetul scris intr-o minge de fotbal, istoria incepea categoric cu nastera ei. Scoasa la vanzare de nepriceputi, intr-o tara in care cu siguranta comunismul si turcismele nu au disparut niciodata, craiova nu mai reprezinta nimic. stadionul ala arata saptamana trecuta ca o casa parasita prin care trece vantul, cadavrele craiovei urmand sa fie mancate de orientalii din bucuresti. n-am inteles niciodata atractia nebuna a oltenilor fata de bucuresti, balta asta plina de semnele si plictisul orientului. nu l-am inteles pe cartu cand spunea ca oricine

isi doreste sa ajunga la steaua - nu tu cartule, pentru tine au strigat de bucurie atatia olteni. respect nu poti cere atunci cand tu singur ajuns in casa straina te minunezi ca nu ai mai vazut asa ceva. si in ce casa?

oricum , in ciuda celei mai urate echipe de fotbal eu imi doresc ca cfr-ul unui ungur sa mai castige multe campionate de fotbal, asa ca sa stie si orientalii, turco- bulgarimea baltilor dunarii ca tara asta se intinde si dincolo de ciolpani si adunatii-copaceni. poate de aceia zveltele lor catedrale lasate de nemti mai scuipa pe coscovitele noaste biserici, care mai poarta si azi cu sfiala si plecaciune langa o cruce o semiluna de care biserica noastra nu se straduieste sa o faca sa dispara. suntem ,asta este nenorociti de prietenia unui prost cu un hot ce ne fura. Dormi linistita, craiova!
 
PS : Daca Realul ii pretindea milanului alt jucator in schimbul lui kaka pe motiv ca nu mai joaca nimic.

Un comentariu: