luni, 1 aprilie 2013

Umilită de patron: o tânără ingineră a fost obligată să înconjoare de 250 de ori sediul firmei în care lucra

Ionela Lungu (23 de ani) şi-a dat demisia de la firma la care era angajată ca inginer proiectant, după ce patronul societăţii, un consilier local din Hunedoara, i-a ordonat să facă înconjurul sediului societăţii.

Ionela Lungu spune că a făcut circa 250 de ture ale clădirii firmei SC Miramon Prest Com SRL, din Hunedoara, între orele 8.00 şi 11.00, şi a parcurs astfel mai mult de zece kilometri. A profitat de pauza de masă de la orele prânzului pentru a se deplasa până la sediul Poliţiei municipiului Hunedoara, unde a depus plângere împotriva patronului ei, Jane Măgăon. Acuzat că a umilit-o „Patronul m-a umilit în faţa colegilor mei, spunându-mi că dacă nu am de lucru să fac ture de clădire şi apoi să vin la pauză şi să îi spun de câte ori am înconjurat sediul firmei. Eu m-am conformat, pentru că eram bulversată şi nu ştiam cum să reacţionez, dar apoi am depus două plângeri împotriva lui - una la Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara şi alta la Poliţie. Consider că m-a supus unui abuz şi la tratamente umilitoare. În nicio fişă a postului nu scrie că poţi fi tratat astfel de angajator“, a povestit Ionela Lungu. La scurt timp după incident, vineri, hunedoreanca şi-a depus demisia din postul pe care-l ocupa la firma unde lucra din vara anului trecut. Reprezentanţii ITM Hunedoara au fost sesizaţi de cazul tinerei inginere şi anchetează incidentul. Patronul „i-a dat de lucru“ Jane Măgăon, patronul societăţii care are ca activitate proiectarea instalaţiilor de gaz pentru imobile, nu infirmă povestea, dar spune că fosta lui angajată trebuia să fie pusă la lucru, pentru că nu făcea nimic pe parcursul programului. „I-am dat de lucru. Angajata nu a produs aproape nimic în ultimele luni. Avea un salariu de 1.200 de lei pe care nu şi-l justifica, pentru că nu făcea nimic. Din luna ianuarie, ea a adus firmei circa 1.100 de lei. A avut în schimb mai multe probleme de atitudine: întârzia la lucru, îi deranja pe colegii ei care îşi făceau treaba, în timp ce ea stătea şi protesta faţă de sarcinile care îi erau date”, a spus Jane Măgăon.

Citeste mai mult: adev.ro/mkiurk

Cel mai trist este ca sunt atatia comentatori ai articolului care  sustin purtarea patronului. Este incredibil cum intr-o tara din UE in sec. XXI niste oameni care se cred civilizati pot gandi ca niste stapani de sclavi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu