marți, 25 august 2015

Cum se împart orele pentru profesori

Vine toamna. Prin școli sunt ore care nu sunt atribuite profesorilor. De obicei, urmează împărțirea orelor la sfârșitul lunii august și în septembrie. Aceste ore ar trebui date profesorilor care încă nu sunt titulari dar care au dat examen de titularizare și au luat peste 5.00. Și asta ar trebui să se facă în ordinea notelor de la titularizare. Ăsta este primul criteriu și cel mai important. Dar directorii de școli nu scot toate orele la timp. Pentru a le împărți, pe cele rămase, la cunoștințele lor. Care pot fi profesori titulari din școală dar care vor ore suplinite; pentru a avea un ban în plus. Sau pentru a le împărți unora care nu au luat notă de trecere la titularizare sau, cu nota lor, nu ar avea șanse să prindă orele.
Peste voința directorilor mai intervine câte un politician local (primar sau ceva deputat de prin partea locului) care are cunoștințele lui care trebuie ajutate încălcând regula. Sau care cere chiar și bani pentru încadrarea pe post.
Anul acesta, în județul Olt, deputatul Virgil Delureanu a cerut orele tuturor directorilor de școli și licee pentru a face el ce 'trebuie' acolo.  Iar primii care vor fi loviți de deciziile sale vor fi cei care nu prea simpatieaza PSD-ul. Așa cum tot primesc amenințări de ani de zile profesorii netitulari de la Oboga.
Virgil Delureanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu