joi, 20 august 2015

Pentru ca Romania nu se schimba, pentru că Romania nu vrea să se schimbe

Zilele acestea circulă pe internet o nouă scrisoare a unui angajat al unui restaurant care reclamă salariul mizer de  șase sute de lei pe lună și ore suplimentare neplătite și bonusuri neîncasate pe motiv de cer cu stele.

Angajatorii români încă nu au învățat să își respecte angajații, să nu îi mai desconsidere și să nu își mai bată koc de ei. Cu salarii mizere, nedate la timp și cu atmosferă de lucru încărcată.

Din scrisoarea acestui fost ajutor de ospătar, iată câteva citate care sunt valabile nu doar pentru el ci pentru 80% din angajații români:

am primit un număr de douăsprezece salarii de la dumneavoastră, salarii care constau mai degrabă în jonglarea cu priceperea unui cititor fidel de „Cum să-ți păcălești angajații să creadă că ești prietenul lor” sau „Cum să scoți untul din angajați folosind cuvinte cheie precum echipăpasiune și alți termeni de mers la inimioară” sau poate chiar „Cum să îți bați joc de oameni fără să fii prins în doisprezece pași simpli” între scandal, dojană, penalizare, promisiune, laudă verbală și cam atât, decât în bani care chiar plătesc chestii precum chirie, lapte, carne, brânză, ouă. Din aceste douăsprezece salarii, am luat doar șapte salarii întregi
 Și mai zice
Măiestria dumneavoastră în aplicarea tehnicilor de „bici pe angajat cu beneficii maxime” a constat cel mai adesea și cel mai surprinzător în acordarea de salariu cu bonus, dar cu penalizarea a 50% din bonus, motivul cel mai adesea invocat fiind „pentru micile neatenții, știi tu care, wink”. Ce mijloc bun de a ține niște colectiv în niște șah constant. După statisticile dumneavoastră imaginare, angajatul se ține cel mai bine în frâu printr-o stare constantă de frică, stare ranforsată la tot pasul de telefoanele primite aproape de sfârșitul programului, telefoane care conțin cel mai adesea indicii mai mult sau mai puțin vagi referitoare la urmărirea pe camerele de supraveghere și la nothing-escapes-the-all-seeing-eye-mode
Iar asta le întrece pe toate
  salarii de 600 de lei pentru 230 de ore de muncă pe lună
Este vorba de firma S.C. Studio Plastilina S.R.L. iar scrisoarea poate fi citită aici: 
https://medium.com/@sartrowski/bun%C4%83-oameni-de-pe-internet-fb5ac9bc9b85

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu