luni, 16 ianuarie 2012

Angajat in Romania - de ce sunt romanii prost platiti?

Raspunsul, foarte pertinent, vine din partea unui "patron":

Românii sunt prost plătiţi pentru că au manageri incompetenţi, spune preşedintele unui patronat al IMM-urilor. Situaţia nu dă semne de îmbunătăţire în 2012, iar frica de faliment i-a făcut pe patroni tot mai zgârciţi.


Managerii ne cer să fim mai productivi ca să merităm o mărire de salariu. Însă puţini ştiu că eficienţa scăzută din România li se datorează în bună măsură.
"Cauzele pentru care productivitatea în România este sub nivelul mediu european sunt multiple. Prima cauză a acestei situaţii o reprezintă managementul care se practică în România. Din păcate, în foarte multe întreprinderi avem de a face cu un management intuitiv, cu un management amatorist", a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Ovidiu Nicolescu.

Înainte de criză, puţini patroni ţineau cont de eficienţă atunci când făceau angajări. Acum, frica de faliment i-a făcut pe mulţi foarte zgârciţi cu salariaţii. Iar situaţia nu se va îmbunătăţi în acest an.
"Pentru anul 2012, noi anticipăm că creşterea de resursă umană pentru a fi angajată în IMM-uri va fi foarte mică şi numai în sectoarele care se vor mişca ceva mai bine", a precizat Ovidiu Nicolescu.

Citeste articolul aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu